Állandósult a dugó a Kossuth Lajos utca felújítása miatt

by gaalt994

A kerület egyik legforgalmasabb utcájában zajló munkálatok miatt a Mária Terézia utca viszi el a balhét, amely azonban koránt sincs felkészítve ilyen mennyiségű kétirányú forgalom kiszolgálására.

A hónap elején indult el a Kossuth Lajos utca felújítása, ami miatt több ütemben, részenként zárják majd le kerületünk egyik, ha nem a legforgalmasabb útszakaszát. Az itt lakók számára a felújítók biztosítják a bejutást gyalogosan és autóval is, a többieknek azonban se előre, se hátra, beleértve a BKK járatait is.

Kétség sem fér a munkálatok szükségességéhez, ugyanakkor nem meglepő módon a felújítási folyamat a helyiek, no meg persze az áthaladó forgalom számára is komoly fejtörést okoz. A Kossuth utca lezárásának – természetesen a közlekedni vágyók mellett – leginkább a Mária Terézia utca issza meg a levét, amely békeidőben a Kossuth utca ellenkező irányú „párja”.

Az elterelt forgalom ugyanis jobbára ott kell, hogy elhaladjon, persze aki teheti, elkerüli. A kényszer szülte kétirányú utca viszont nem bír el ekkora forgalmat, aminek eredménye a folyamatos torlódásokban érhető tetten.

A mindenki számára kényelmetlen helyzetet tovább rontja, hogy a Mária Terézia utca méretéből adódóan az útszakaszon nehezen fér el két BKK-busz egymás mellett. Erre pedig szükség lenne, hiszen számos Budatéténybe, Nagytéténybe, vagy a BMTE-stadion irányába tartó, vagy arról érkező járat közlekedik erre.

A folyamatos közlekedési dugók miatt sokan bosszankodnak, a kerületi önkormányzathoz is érkeztek panaszok, azonban mivel a felújítást a főváros végzi, ezügyben a kerület nem tud közbenjárni. Úgy tudjuk, többen viszont a jó ajtón kopogtattak, és a Fővárosi Önkormányzatnál tettek bejelentést. Mi is megkeressük őket, hogy mikorra várható javulás a Mária Terézia utcában, amint reagálnak, újabb cikkel jelentkezünk.

Olvasta már?