Íme a pontos ütemterv a Kossuth Lajos utca felújítására

by ildikarakai

Azt már tudtuk, hogy gázvezetékcserével indulnak a felújítási munkálatok a Kossuth Lajos utcában. Most már az is nyilvános, hogy mikor és melyik szakaszon kezdődik a munka és változik meg ezáltal a forgalmi rend.

Július 5-én, hétfőn a Savoyai Jenő tér és a Donszky Árpád utca közötti szakaszon rajtol a kisnyomású gázvezeték építésének első üteme. Itt a befejezést július 30-ra ígérik. A második ütemet július 30. és augusztus 19. között végzik, a Kuruc köz és a Kossuth Lajos utca 72 szám között.

Eredetileg csak az útfelújítás volt tervben, de a közműegyeztetés során kiderült, hogy a korosodó gázvezetékeket is cserélni kell. Az újratervezés eredményeként a Kossuth Lajos utca burkolatának cseréje augusztus vége felé indulhatna, addig végezhetnek a földfelszín alatti munkákkal. De szeptemberben az iskolakezdés mellett a borfesztivál is indokolja, hogy a könnyebb közlekedés érdekében várjanak néhány hetet az utca lezárásával. Így az aszfaltozás, illetve annak előkészítése szeptember vége felé kezdődik majd.

Hogy a forgalmi rend milyen változására kell felkészülnünk, azt következő cikkünkből tudhatják majd meg! Azt már eláruljuk: a gázvezeték cseréje miatt az egész utcát lezárják.

Olvasta már?