Úttörő pláza nyílik a kerület szomszédságában

by gaalt994

A komplexum számos olyan újítást tartalmaz, amilyet korábban még egy magyarországi üzletházban sem tapasztalhattunk.

A mai nappal megnyit a több mint 100 milliárd forintból épített budapesti Etele Plaza – közölte a komplexumot építő ingatlanfejlesztő, a Futureal. A bevásárlóközpontban a divatüzlet, élelmiszer-áruház, étterem, kávézó, mozi, fitneszterem és játszóház is helyet kapott, és a nyitás idejére tízből kilenc üzlethelységet már ki is adtak – írta a HVG.

A Futureal közleménye szerint az épület Magyarország első „okosplázája”, ami például azt jelenti, hogy a vevőknek egy telefonos applikáció segít tájékozódni, illetve parkolni. A parkolóban elektromos autó töltésére is van lehetőség.

A Budafok-Tétény szomszédságában, a XI. kerületben, a 4-es metró és az M1-M7 autópálya fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál épült komplexum azért is különleges, mert alkalmazzák az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné elektronikus rendszert, amely a látássérült és vak vevőket segíti a tájékozódásban. A járófelület alatt vezetősávot helyeztek el, amelyet egy speciális fehér bot, egy úgynevezett okosbot érzékel, és rezgéssel mutatja az irányt.

(A kiemelt kép látványterv, forrása: futurealgroup.com)

Olvasta már?