Kerületi vállalkozások kapnak önkormányzati támogatást a bevételkiesés miatt

by gaalt994

Természetesen olyanokról van szó, akik önhibájukon kívül, a Kossuth Lajos utca felújítása idején estek el jelentős bevételektől.

Szeptember eleji online fogadóórája során Karsay Ferenc polgármestert a Kossuth Lajos utca felújításáról kérdezték. Az ezzel kapcsolatos hírekről akkor és most is írtunk, azonban válaszában a polgármester kitért az utcában működő kereskedőkre, akik a lezárás miatt hónapokig jelentős bevételkiesést realizáltak. Helyzetüket tovább nehezíti, hogy a felújításokat megelőzően sokuk a pandémia miatt esett el ugyancsak komoly bevételektől.

Kezdetben az önkormányzat az általa felügyelt médiumokon való megjelentetéssel igyekezett segítséget nyújtani az érintett vállalkozóknak, valamint a polgármester megígérte, hogy velük is egyeztet majd a további kompenzációs lehetőségekről.

Ez szeptember 14-én, kedden meg is történt. Az Ipartestület székházában tartott fórumon a polgármester elmondta, hogy az érintetteket adókedvezménnyel, az önkormányzati helyiséget bérlő vállalkozókat kedvezménnyel, vagy a bérleti díj elengedésével szeretnék támogatni. Emellett a nem az önkormányzathoz tartozó bérbeadókat arra fogja kérni, hogy ők is tegyenek hasonlóképpen.

„Egy megbízható bérlő sokkal nagyobb érték, mint a pillanatnyi, kiesett bevételből származó haszon” – mondta online fogadóóráján Karsay, aki azt is jelezte, hogy több helyszínen szintén térítésmentes kitelepülési lehetőséget is kapnak az érintett kereskedők.

Ezt az adventi időszakban a Piactéren, a Promontor Udvar belső udvarán és az Ipartestület udvarán tervezik megvalósítani, a kereskedők döntése alapján azonban hamarabbi kezdődátumban is megállapodhatnak.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?