Mennyei borok és mediterrán ételek: ezeket kóstolhatták a vendégek a Pincejáraton az Ipartestület borpincéjében

by nora.farmosi

Gasztronómiai élményekből sem volt hiány az augusztusi Pincejáraton.

Természetesen nem csak a mindenki által ismert és szeretett sauvignon blanc fajtát, hanem a sokunk számára még igazi felfedezésre váró rizlinget, pinot grist, chardonnay-t és a fantasztikus pinot noir-t is kóstolhatták a vendégek, amelyek ízvilágát a s.b.-hoz hasonlóan fantasztikusan alakítja Új-Zéland éghajlata, a terroir és a tengeri szél.

Mutatjuk a menüt, ami az asztalra került a szombati Pincejáraton:

MISTY COVE ESTATE PINOT GRIS          –          Köszönő ital

FRAMINGHAM CLASSIC RIESLING 2022 – Bagett, SERTÉS RILETTE, enyhén citrusos mandarin-piros alma-őszibaracksaláta

BRIGHTWATER GRAVELS CHARDONNAY 2022 – ÉDESKÖMÉNYES TOJÁS RÁNTOTTA, gyömbéres körte, grillezett cukkini

MATUA SAUVIGNON BLANC 2022 + CLOUDY BAY SAUVIGNON BLANC 2023 – Tengeri Sügér – lime, kukorica-lilahagyma-koktélparadicsom-spárga-mangó és maracuja

CLOUDY BAY PINOT NOIR 2021 – Harcsa húsos-sós-juhtúrós VARGABÉLES, Halászlé glazúr

Olvasta már?