Milyen egy jó bor ízvilága?

by Szandra

Családias hangulatban rendezte meg a BORgiorno a helyi pincészetek öttételes borkóstolóját. Lechner István üzletvezető, a budafoki borok ismerőjeként hasznos információkkal látta el a Pincejárat vendégeit, akiket beavatott a kerületi borok ízvilágába is. Elmesélte, hogy a Soós István Borászati Technikum és Szakképző Iskola egykori diákjai közül már többen vették át az Év Bortermelője díjat.

A résztvevők megkóstolták a Soós István Borászati Technikum Frizz borát, a Katona Borház Flört nevű, Irsai Olivér és sárgamuskotály házasításának remekét, a Bibok Pincészet kadarka borát, a Várszegi Pincészet Wieland Selection Merlot 2019-es évjáratát, illetve a Hungaria Rosé Extra Dry-t, a Törley Manufaktúra különleges száraz rosé pezsgőjét.

Azt is megtudhattuk, hogy a kiváló Törley pezsgő cukortartalma literenként 14 gramm, továbbá, hogy Törley József a francia Reimsben ismerkedett meg a pezsgőgyártás fortélyaival, amelynek adottságai nagyon hasonlítottak Budafok adottságaira szőlőtermelés szempontjából, így nem csoda, hogy itt alapította meg a világhírű pezsgőgyárát.

Olvasta már?