Mozgalmas június elé néz Budafok-Tétény

by gaalt994

A kerület napja ezúttal több hétvégét ölel majd fel, a horizonton pedig már felsejlik a Budafoki Bornapok sziluettje is.

Körvonalazódnak Budafok-Tétény nyári programjai. A kerület napja ezúttal például hosszas programsorozattal jelentkezik. A bővített menetrend három nyári hétvégét is érint: a június 4-i, a június 11-i illetve a június 18-i hétvégén is izgalmas események várnak az érdeklődőkre.

„Arra törekszünk, hogy minél gazdagabb és minél színesebb eseményeken vehessenek részt kisvárosunk lakói. Lesz itt bor, gasztronómia, kultúra, a népszerű pincejáratunk június első szombatján pedig extra helyszínekkel jelentkezik” – adott ízelítőt még múlt heti online bejelentkezése során Karsay Ferenc.

A polgármester azt is elmondta, kialakítják a korábbi rendezvényekről ismert Borligetet a Városház téren, illetve a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából határon túli borászokat is meghívnak majd a rendezvényre.

Bár kevésbé buli hangulatú esemény, de a nagy Magyarországot szétszakító trianoni békediktátum évfordulója okán is lesznek megemlékezések kerületszerte.

A polgármester eloszlatta a szeptemberi bornapok körüli kételyeket is, Karsay elmondása szerint ugyanis az önkormányzatnál már sokan aggódva érdeklődtek, hogy idén is megtartják-e a rendezvényt. A válasz megnyugtató: a hagyományoknak megfelelően szeptember első hétvégéjén tartják meg a Budafoki Bornapokat.

„Úgy tervezzük, hogy a szokásos nagyságrendben és színvonalon rendezzük meg az eseményt” – fogalmazott Budafok-Tétény polgármestere. A programokról részletesebben a bornegyed.hu weboldalon, illetve az önkormányzat hivatalos honlapján lehet tájékozódni.

Olvasta már?