Jövő héten dőlhet el a Duna kerületi partszakaszának sorsa

by gaalt994

A kérdést a végül elmaradt, május 27-i fővárosi közgyűlésen tárgyalták volna.

Budafok-Tétény egyik legnagyobb horderejű aktuális kérdése a Duna-part védetté nyilvánítása. A probléma onnan indult, hogy a területen egy tulajdonos nagy mennyiségű sittet helyezett el ingatlanjának területén. Mivel a szóban forgó építési hulladék esetében fennállt a természetkárosítás gyanúja, a főváros főjegyzője három hónapra ideiglenesen védetté nyilvánította a területet, a kormányhivatal pedig elrendelte az eredeti állapot helyreállítását.

Június elejével viszont újra aktuálissá válik a téma, hiszen a napokban lejár a védettség, Karsay Ferenc online fogadóóráján is erről érdeklődött egy kerületi lakos.

Az ügyben sürgősen rendkívüli testületi ülést, valamint lakossági fórumot is tartottak. „Sürgősen kellett összehívni az ülést és megtartani a fórumot, mert a főváros néhány napos határidővel kérte ki a véleményünket. Az érintett lakosság egyértelműen úgy foglalt állást, hogy a Duna-part Érd és a Deák Ferenc híd között maradjon változatlan. Ezt jelenti a védettség” – emlékezett vissza Karsay.

„Úgy tűnik, egyetértés mutatkozik a lakosság, a főváros és a kerület között, hogy ez legyen a cél. Ezt fogja biztosítani a főpolgármester, illetve a főváros közgyűlése, ha elfogadja ezt a védettséget” – folytatta a polgármester.

Az előterjesztés a május 27-i fővárosi közgyűlésen kerülhetett volna napirendre, ám az az ülés a DK és a Momentum vitája miatt elmaradt. Az elmaradt ülés után Karsay Ferenc, aki egyébként kerületi polgármesterként szintén tagja a fővárosi közgyűlésnek, Karácsony Gergelytől szeretett volna tájékoztatást kapni, hogy mi lesz a helyi Duna-part sorsa.

Bár választ nem kapott, azóta már lehet tudni, hogy Karácsony Gergely június 8-ára hívja össze újra a közgyűlést, azaz a kérdés ekkor kerülhet napirendre. „Ez egy nagyon sarkalatos kérdés. Remélem, hogy legkésőbb jövő szerdán választ kapunk a kérdésre, és Nagytétény számára pozitív döntés születik” – fogalmazott Budafok-Tétény polgármestere.

Olvasta már?