A DK és a Momentum nézeteltérése miatt elmaradt a fővárosi közgyűlés

by gaalt994

Így sem a Duna-part, sem a budai fonódó villamoshálózat ügyében nem lesz előrelépés. Karácsony Gergely szerint az ülést leghamarabb két hét múlva pótolhatják.

Határozatképtelenség miatt elmaradt a fővárosi közgyűlés szerdára összehívott ülése. Karácsony Gergely főpolgármester az újságíróknak ezt a fővárosi koalíciót alkotó pártok vezetői között lévő konfliktussal indokolta. Újságírói kérdésre válaszolva azt közölte: a közelgő önkormányzati időközi választások miatt olyan konfliktus van a Momentum és a DK között, hogy “ma nem tudunk dolgozni”.

„Nem a parlamenti mandátumhoz jutó Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi posztjára a DK által jelölt Bősz Anett személyével kapcsolatban van vita” – mondta, megjegyezve: Bősz Anett jelölésének kifejezetten örül, kiváló politikusnak tartja. „Ha megvan a pártok közötti megállapodás a tőlünk független ügyekben, akkor vissza tudunk térni a saját feladatainkhoz” – mondta a főpolgármester, aki szerint az ülést várhatóan két hét múlva tudják pótolni.

“A baloldali pártok viszálykodásai és belső konfliktusai miatt Budapest ügyei nem tudnak előre haladni. Mi arra készültünk, hogy fontos kérdésekben elmondjuk a véleményünket és fontos javaslatokat tegyünk, de erre most nincs lehetőség” – kommentálta a történteket a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője.

Budapest, 2022. május 25. Wintermantel Zsolt, a fõvárosi Fidesz-KDNP-frakció vezetõje nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fõvárosi Közgyûlés erre a napra összehívott ülése. MTI/Bruzák Noémi

A közgyűlésnek egyébként 37 napirendi pontja lett volna, köztük a költségvetés és cégek beszámolói, valamint fejlesztéssel kapcsolatos ügyek. Ezek között több, a budafok-tétényiek számára fontos kérdés is szerepelt volna, mint például a Duna-part védetté nyilvánítása, vagy a budai fonódó villamoshálózat meghosszabbításáról szóló egyeztetés.

(Fotók: MTI/Bruzák Noémi)

Olvasta már?