Július végén választanak új képviselőt Tóth Endre helyett

by gaalt994

A Momentum politikusa az országgyűlési választásokon a parlamentbe jutott, így a Budafok-Tétényi önkormányzati mandátumáról le kellett mondania. Utódát bő két hónap múlva választják meg.

„A XXII. kerületi Helyi Választási Bizottság 2022. július 31. (vasárnap) napjára tűzte ki a 6. számú egyéni választókerületében az időközi önkormányzati képviselő-választást” – közölte honlapján Budafok-Tétény önkormányzata.

Az időközi voksolás azért szükséges, mert az áprilisi országgyűlési választásokon az a Tóth Endre nyert egyéniben Dél-Budán, aki korábban az érintett körzet egyéni képviselőjelöltje volt. Parlamenti mandátuma miatt a Momentum politikusa törvényi kötelezettségének eleget téve lemondott önkormányzati pozíciójáról.

A választókerülethez a 13-as, a 14-es és a 15-ös számú szavazókör tartozik, a Nemzeti Választási Iroda 2022. május 25-ig küldi meg a választási értesítőt az érintetteknek. Az átjelentkezésre ezúttal jóval szűkebb keretek között van lehetőség, mint általában a különböző választásokon. Akit ez érint, annak ajánljuk az önkormányzat útmutatását, amelyben az utcajegyzék is megtalálható.

Olvasta már?