Nem lesz megállás nyáron a kerületi könyvtárakban

by gaalt994

Különböző módon ugyan, de a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és nem rendelkezők egyaránt kölcsönözhetnek majd könyveket.

„Mivel a könyvtári szolgáltatások iránt jelentős az érdeklődés, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár az olvasók igényeit figyelembe véve idén nem tart nyári szünetet” – jelentette be hivatalos honlapján a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Ez természetesen mindkét budafok-tétényi tagkönyvtárra is érvényes lesz.

A nagytétényi (XXII. Nagytétényi u. 283.) és a budafoki (XXII. Kossuth L. u. 30.) intézmény azonos nyitvatartási renddel – hétfőn, szerdán és pénteken 13:00-18:00 óráig, kedden és csütörtökön pedig 10:00-16:00 óráig – várja az olvasókat egész nyáron.

A könyvtárakba a vonatkozó kormányrendelet alapján továbbra is a koronavírus elleni védettségüket igazolni tudó olvasók és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak léphetnek be. A 18 év alattiak önállóan a könyvtárakat csak akkor látogathatják, ha védettségüket igazolni tudják. A belépéshez érvényes védettségi igazolványra, vagy az „EESZT Alkalmazás” applikációban az oltási igazolás bemutatására, továbbá a személyazonosság igazolására van szükség, az intézmény falain belül pedig továbbra is elvárt a maszkviselés és a védőtávolság megtartása.

Az olvasói igények hatására viszont fenntartják a pandémia alatt bevezetett Könyvtári Cserepont szolgáltatást, amellyel az olvasók a könyvtárba való belépés nélkül, előzetes igényleadással kölcsönözhetnek könyveket. Így azok számára is van megoldás, akik nem rendelkeznek védettségi igazolással. A Könyvtári Cserepont szolgáltatás működéséről korábbi cikkünkben bővebben is írtunk.

Olvasta már?