Zárva maradnak a könyvtárak, mégis kölcsönözhetünk könyveket

by gaalt994

Leleményes megoldás – hagyományos értelemben továbbra is zárva tartanak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tagintézményei, mégis kölcsönözhetünk könyveket.

Tekintettel a több alkalommal meghosszabbított járványügyi korlátozások időtartamára, illetve a folyamatosan jelentkező olvasói érdeklődésekre és igényekre, február 10-től Könyvtári Cserepont elnevezéssel, átmeneti feltételekkel könyvkölcsönzési szolgáltatást indít a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár.

Egy csepeli és egy pestszentimrei fióktól eltekintve a szolgáltatás valamennyi tagkönyvtárban elérhető lesz, így a XXII. kerületben a budafoki és a nagytétényi intézmény is várja a „látogatókat”.

A kölcsönzési igényeket e-mailben, vagy az fszek.hu honlapon, online előjegyzéssel lehet leadni. Egy felhasználó egyszerre legfeljebb 8 könyvet vihet el, az átvétel időpontjáról pedig szintén elektronikus levél formájában kap visszaigazolást. A biztonság érdekében ráadásul visszatértük után a könyvek karanténba kerülnek, és csak ezután válnak újra kölcsönözhetővé.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár budafok-tétényi tagintézményeiben az alábbi időpontokban elérhető a szolgáltatás:

Nagytétényi Könyvtár

Budapest, XXII. Nagytétényi u. 283.        

H, Sze, P: 13:00-18:00

K, Cs: 10:00-16:00

Budafoki Könyvtár

Budapest, XXII. Kossuth L. u. 30.              

H, Sze, P: 13:00-18:00

K, Cs: 10:00-16:00

Szo: 9:00-14:00

Olvasta már?