Megnyitja kapuit Budafok új kulturális centruma

by gaalt994

Kulturális, művészeti és helytörténeti programok várják a közönséget a Magdolna Udvar megnyitóján.

Először télen írtunk az akkor még megvalósítás alatt álló Magdolna Udvarról, amely Budafok új kulturális centrumának ígérkezik. A létesítmény végül márciusra készült el, most pedig „munkába is áll”: megnyitja kapuit a XXII. kerület helytörténete iránt érdeklődők számára. Mindez június 19-én, szombaton ünnepélyes keretek között történik majd.

3 órától Gazdik István, a Klauzál Gábor Művelődési Központ igazgatója köszönti az érdeklődőket az Átriumban, ahol az „Így készült a Magdolna Udvar” című werkfilmet is levetítik majd, később pedig innen indul a megnyitóséta is. A rendezvény kultúrprogramokkal folytatódik, melyek során Csobán András festőművész, Nagy Zopán író és dr. Vankó András fotográfus kalauzolja majd a vendégsereget, ki-ki a maga szakterületén.

A záróprogram – immár újra az Átriumban – az InFusion Duó koncertje lesz, amelyet Gyönki Viktória muzeológus tárlatvezetése előz meg a Helytörténeti Gyűjteményben. A belépés díjtalan, ugyanakkor a részvételi szándékot előre kell jelezni, az erre vonatkozó információk elérhetőek a rendezvényről szóló Facebook-eseményben.

Olvasta már?