Megtörtént a Magdolna Udvar átadása Budafokon

by gaalt994

A többfunkciós közösségi tér a TÉR_KÖZ pályázat keretében valósult meg Budafokon, kezelője a Klauzál Gábor Művelődési Központ lesz.

Gazdik István, a XXII. kerületi művelődési ház vezetője arról tájékoztatta az önkormányzat honlapját a Magdolna Udvar kapcsán, hogy az építkezés és a műszaki átadás befejeződött, a Klauzál Ház, mint későbbi kezelő, átvette az intézményt. Jelenleg a helyiségek berendezése, felszerelése, a digitális eszközök felszerelése, beüzemelése és a kiállítások felépítése zajlik: a belső tereket építik, vitrineket, tárolókat és interaktív eszközöket helyeznek el, valamint a helytörténeti emlékeket rendezik.

A Magdolna Udvar új helytörténeti kiállítótérrel várja majd a közönségét, ahol a kiállításokon kívül képzőművészeti tárlatbemutatókra is lehetőség nyílik. Erről bővebben a Klauzál Ház muzeológiai gyűjteményének referense, Gyönki Viktória mesélt nekünk decemberi interjúnkban.

Gazdik István azt is elmondta, hogy a múzeumi térben a tárlat anyagához gazdag magyarázó szöveg és számos interaktív lehetőség társul majd, valamint lesz egy Látványraktár is, ahol az ott lévő tárgyakat kézbe lehet venni, azaz a termet múzeumpedagógiai foglalkozásokra is alkalmassá teszik.

Lesznek filmvetítések is, illetve terveznek egy Vándorvitrint, amelyet – tartalmát időközönként cserélve – más-más családoknak, illetve civilszervezeteknek ajánlanak majd fel saját relikviáik kiállítására.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?