Óvodába és iskolába törtek be, a rendőrség elkapta a budafok-tétényi bűnözőket

by gaalt994

Mindkét intézményéből pénzt loptak, az iskolából pedig még az ott talált éves BKK-bérletet is elhozták. Ez utóbbira egy ideig nem valószínű, hogy szükségük lesz.

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt két 27 éves férfi ellen folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága. A rendelkezésre álló adatok alapján K. Imre és P. Roland 2021. május 4-én betörtek egy kerületi általános iskolába, és az egyik irodából pénzt, valamint egy éves BKK-bérletet loptak el. Néhány héttel korábban egy közeli óvodában is betörés történt, innen szintén a pénzt vitte el az elkövető. A megalapozott gyanú szerint ezt a bűncselekményt P. Roland egyedül követte el – közölte a police.hu.

A XXII. kerületi rendőrök mindkét helyszínen nyomokat rögzítettek, adatokat gyűjtöttek, így jutottak a feltételezett elkövetők nyomára. K. Imrét lakásán, P. Rolandot autójában fogták el június 7-én. Utóbbinál több mint 800 000 forintot találtak a rendőrök, a pénzt lefoglalták. Az eléjük tárt bizonyítékok hatására a gyanúsítottak kihallgatásukkor beismerték a bűncselkemények elkövetését.

Olvasta már?