Öt forduló után a BMTE az élen!

by dombteto

A Budafoki MTE 17:30-tól a Kozármisleny csapatát fogadja a Merkantilbank Liga 6. fordulójában. A mérkőzés előtt Erős Gábor vezetőedzőt Takács Rita kérdezte az NB1.hu-n, az “1 az 1-ben” podcastban.

A műsorvezető nagy meglepetésnek nevezte a csapat eddigi teljesítményét, és arra volt kíváncsi, hogy a vezetőedző is így vélekedik-e az első öt forduló alakulásáról.

Erős Gábor elmondta, hogy amikor megtudták a mérkőzések sorsolásának eredményét – különösen , hogy a Vasas otthonában kezdték a 2023 őszi-tavaszi idényt, aztán a tavalyi bajnokság 3. helyezettjét, az Ajkát fogadták, majd a mindig egy komoly erőt felmutató csapathoz, a Gyirmóthoz látogattak – bármennyire bizakodó volt, azért fejtörést okozott neki. Tudta, hogy nem lesz egyszerű ezeket a mérkőzéseket megvívni egy új csapattal, hiszen rengeteg távozó volt. Mint mondta, utólag azonban nagyon boldog volt, hogy a sorsolás így alakult, hiszen öt forduló után veretlen a BMTE, és vezeti a tabellát.

A BMTE vezetőedzője azt is hozzátette, hogy ez csak egy állapot, és öt mérkőzés után nem szabad kijelenteni, hogy akár ez az állapot meg is maradhat, és nem is szabad a focistákra ilyen terhet tenni. Továbbra is az első tízbe kerülés a cél, és ezen belül megpróbálják a legjobb helyezést elérni. “Természetesen a határ a csillagos ég, ahogy szokták mondani. Nagyon boldogok lennének, ha arról kellene beszélni, hogy a Budafok feljuthat az NBI-be” – jelentette ki a vezetőedző.

“Milyen futballt játszik a Budafok? Mi a filozófiája, amit szeretne megvalósítani? Kisvárdán a szép támadójátékot kedvelték, de az NBII-ben alkalmazkodni kell a bajnokság sajátosságaihoz” – hangzott el a következő kérdés.

Erős Gábor megerősítette, hogy szeretnének támadó focit játszani, közben meg az öt meccsen csak egy gólt kaptunk, és veretlen a csapat. Ez azt jelenti, hogy a védekezésük aránylag rendben van. “Építkezni csak úgy lehet, hogy előbb rendbe kell tenni a csapat védekezését, és onnan fokozatosan kell majd továbblépni” – hangsúlyozta. Erős Gábor bízik benne, hogy a BMTE mérkőzéseit nézők attraktív támadójátékot játszó csapatot fognak látni, de ennek a kialakulása még hosszú idő. “Mondtam a srácoknak, hogy mindig kell egy célt tenni magunk elé. Például egy 2:0-ás vezetésnél akkor leszek igazán boldog, amikor élvezik a játékosok a meccset, sokkal többet lesz nálunk a labda, hogy nem csak egy nagyon szép, stabil védekezéssel lehozzuk a mérkőzést, hanem esetleg a közönség is élvezi a mérkőzést, a jó passzoknál olléznak. Jó úton haladunk. A srácok vevők arra a filozófiára, – és nem csak az edzésmunkában – amit a stáb a magáénak vall” – fejtette ki a BMTE vezetőedzője. Az interjú során, a Kecskemét futballcsapatának bravúrjára reagálva később hozzátette: nagyon boldog lenne, ha a csapat ott lenne a bajnokság első öt-hat helyezettje között. Ezt már nagyon komoly sikernek könyvelné el. Utalt arra, hogy a Kisvárda FC futballcsapatával hasonló fejlődésen ment keresztül. Amikor évekig folyamatosan a dobogón volt a Kisvárda Master Good, a futballszakértők is úgy értékelték, hogy a csapattal komolyan számolni kell.

A beszélgetést bővebben itt láthatják.

A mérkőzés 17:30-kor kezdődik a Budafoki MTE Sporttelepén.

Olvasta már?