Perlai: szeretném magam megmérettetni, mint polgármesterjelölt, de ez a kérdés még nincs lezárva

by nora.farmosi

A DK ellenzéki polgármesterjelöltje elmondta, hogy áll most az ellenzéki összefogás, és azt is tisztázta, hogy miért nem tudni még, ki lesz Karsay Ferenc kihívója.

Perlai Zoltánt, a Demokratikus Koalíció XXII. kerületi elnökét és polgármesterjelöltjét a Promontor TV kérdezte a jövő tavaszi önkormányzati választásokról.

“Nyugodtan ki merem jelenteni, hiszen eléggé előrehaladt állapotban vannak ezek az egyeztetések, hogy minden egyes önkormányzati körzetben – itt a 4-es körzetben is – egy ellenzéki jelölt fog elindulni, ugyanúgy, mint 2019-ben” – mondta Perlai.

Arra a kérdésre, hogy ki lesz a közös polgármesterjelölt, Perlai Zoltán azt válaszolta, hogy ez az egyetlen kérdés nincs még lezárva.

“Úgy gondolom, hogy ezt a felkérést én fogom megkapni az ellenzéki pártok részéről, de ez még egy nyitott kérdés. Három polgármesterjelöltje van a kerületi ellenzéknek, de zajlanak ez ügyben a tárgyalások, ennek a végkimeneteléről majd be tudok számolni” – mondta a DK polgármesterjelöltje, kitérve arra is, hogy ennek nem az az oka, hogy ne lenne egyetértés a pártok között, hanem az, hogy még zajlanak a budapesti egyeztetések.

“A kampány még előkészítő fázisban van, közös, egységes program lesz, ami még az idén le fog zárulni” – mondta Perlai Zoltán.

Az iskolák 100 milliós támogatására is reagált a polgármesterjelölt, aki szerint egyben szomorú és megtisztelő is, hogy ilyen előterjesztésekről kell dönteniük. Szerinte az államosítás rossz döntés volt, mivel az állam nem tud jó gazdája lenni az iskoláknak, és ennek láthatóak most az eredményei. A 100 millió forintos támogatásról azt mondta, hogy ebből megújulni nem fognak az iskolák, hosszú a lista a hiányosságokból, és folyamatosan egyeztetni kell a tankerülettel, de ennek ellenére örül, hogy ilyen módon tudja segíteni az önkormányzat az intézményeket – még akkor is, ha ez nem az önkormányzat dolga lenne.

Olvasta már?