Kitüntették Horváth Erika kerületi tanárnőt

by Szandra

A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese Közösségért Pedagógusdíjat kapott a Magyar Tudományos Akadémián.

Horváth Erika kiemelkedően magasszintű, elkötelezett, gyermekközpontú pedagógiai munkája és sokoldalú, igényes, átlag feletti munkabírással érdemelte ki a díját. Középiskolai tanulmányait Zalaegerszegen, a Deák Ferenc Egészségügyi, Faipari és Óvónőképző Szakközépiskola Óvónőképző szakán végezte. Első diplomáját Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola általános iskolai tanító és magyar nyelv és irodalom szakos általánosiskolai tanár szakán szerezte, kitüntetéssel. A főiskola elvégzése után Szombathelyen, a főiskola gyakorlóiskolájában helyezkedett el, azonnal osztályfőnöki megbízást kapott.

Mentori feladatokat vállal, kollégáit segíti, támogatja. A munkáját nagy odaadással, felelősségtejesen végzi. Folyamatosan képezi magát, önmagával szemben maximális elvárásokat támaszt.

Emberi tulajdonságai, pedagógiai beállítottsága, példaértékű nevelő-oktató tevékenysége és kiemelkedően végzett szerteágazó vezetői munkája alapján javasolták a díjra.

A Közösségért Pedagógusdíjat a Magyar Nyelvőr Alapítvány szakmai bizottsága ítéli oda. Az elismerés egy formatervezett kristályplasztika, illetve pénzjutalommal is jár. Hetven jelölt közül hárman kapták meg a kitüntetést az Akadémián.

Olvasta már?