Válogatott hokisokkal találkozhattak gyerekek egy XVI. kerületi iskolában

by gaalt994

Stipsicz Bencének és Kiss Andreának is örültek a gyerekek, de a válogatott kabalafigurája elvitte a show nagy részét.

A XVI. kerületi Jókai Mór Általános Iskolában először rendezték meg a Gyere Hokizni! elnevezésű programot, mely során gyerekek számára népszerűsítik az egyik legnépszerűbb téli sportágat. A tanulók ilyenkor két válogatott játékossal találkozhatnak, bár a rivaldafényt sokszor még előlük is elveszi a válogatott kabalafigurája, Csúszka, aki jegesmedvejelmezével minden meccsen a legfiatalabb nézők kedvence.

Nem kizárt, hogy a programsorozat a következő alkalommal Budafokra is ellátogat majd, hiszen a Szieszta Ponton télen üzemelő koripálya és a budafoki jégsátor számos kerületi iskoláshoz hozta már közelebb a téli sportokat.

„Három éve vagyok ebben a programban. Nagyon sok visszatérő iskolába járunk, ahol azt hallom, hogy nagy a sikerünk” – mondta a Gyere Hokizni! program népszerűségéről a női hokiválogatott oszlopos tagja, Kiss Andrea.

Fontos az is, hogy gyerekeket felkapjunk a jégkorong számára, és esetleg elkezdjenek edzésre járni. Másik szempontból jó, hogy a gyerekek a program által tudnak a jégkorongról. Ha nem is játszani fognak, esetleg nézők, szurkolók lehetnek belőlük. Szerintem remek dolog, hogy ilyen kis korban behozzuk a gyerekeket a jégkorongba valamilyen szinten: akár játékosként, nézőként, sportkedvelőként” – mondta az utánpótlás-nevelés kérdéséről a szintén válogatott Stipsicz Bence, aki csapatával igen szép heteket él meg.

A Hydro Fehérvár AV19, melyet a legtöbben Volánként ismernek, többek között Stipsiczcel a soraiban remek szezont fut idén a nemzetközi mezőnnyel bíró, osztrák bázisú jégkorong-bajnokságban. A fehérvári együttes éppen döntőbe készül jutni a Villach elleni, négy nyert találkozóig tartó párharcból, melyben jelenleg 3-1-re vezet.

Olvasta már?