Részvételi Költségvetés: március 20-ig meghosszabbították a beadási határidőt!

by nora.farmosi

Ötödik alkalommal indítja el Budafok-Tétény önkormányzata a Részvételi Költségvetést.  A leadási határidőt meghosszabbították, a kerületi lakosok 2024. március 20-ig adhatják be ötleteiket Budafok-Tétény fejlesztésére vonatkozóan.

A polgármester az online fogadóóráján elmondta, hogy nagyon sokféle ötlet, cél fogalmazódik meg a lakosság részéről, a kulturális programoktól, a szúnyoggyérítésen át, a játszóterek, gyalogátkelőhelyek létesítéséig. A döntés alapja a megvalósíthatóságon kívül az, hogy mennyien támogatják, és mivel sokan jelezték, hogy a támogatottság felmérése időbe telik, így az eredeti határidőt meghosszabbították, március 20-ig.

A Részvételi Költségvetés célja változatlan: a lakosságot bevonva, velük együtt gondolkodva olyan ötletek megvalósítása, melyek reflektálnak a helyiek igényeire, javítják épített környezetünk minőségét, valamint megoldást kínálnak régóta megfogalmazott elvárásokra is.

A lakosság minden évben 300 millió forintos keretösszegről dönthet, amelyhez hozzáadódik az előző évi Részvételi Költségvetés eredményhirdetése után keletkezett maradványösszeg. Ez 2023-ban 17.550.000 Ft volt, így 2024-ben összesen 317.550.000 Ft forrás áll rendelkezésre.

Az ötleteket továbbra is három fő témában várják, melyek illeszkednek a kerület hosszú távú stratégiai céljaihoz, terveihez, úgy mint: „Fenntartható Budafok-Tétény”, „Élhető Budafok-Tétény” és „Otthonunk, Budafok-Tétény”.

2024. január 15-én 12 órától a www.kozossegrekapcsolva.hu oldalon, regisztráció után lehet benyújtani az ötleteket egészen 2024. március 20. 12 óráig.

Részletes tájékoztató: https://kozossegrekapcsolva.hu/kisokos

Olvasta már?