Szavazatszámlálási adok-kapok a dél-budai 18. választókerületben

by szorenyi6104

Tollal ikszelgető biztos, izgatott ellenzéki politikusok a voksok megszámolásánál – egymást próbálják befeketíteni a választás után a pártok, miközben minden eldőlt, a Fidesz kétharmadot szerzett április 3-án.

Politikai utóvédharcba kezdett Tóth Endre. Pedig a momentumos politikust egyértelmű fölénnyel választották meg Budapesten a 18. választókerület országgyűlési képviselőjének. Az eddig helyi képviselő arról értekezett a közösségi médiában, hogy egy budafoki iskolai szavazókörben “az egyik idős hölgy egyszer csak előkapott egy tollat”. Ez egyébként már önmagában is szabálytalan, hiszen a számláláskor senkinél nem lehet íróeszköz, nehogy csalás legyen. A momentumos politikus szerint a nő csak az ellenzéki delegált hangos tiltakozó szavai nyomán bukott le. A poszt szerint ugyanis az érintett személy érvénytelenre rontott egy ellenzéki szavazatot. Erről aztán jegyzőkönyv is készült.

6 voksot kellett kidobni, de ez nem befolyásolta az ellenzék győzelmét Budapesten. Az esetet egyébként jelentették, sőt

a kormánypárti szavazatszámlálókkal egyetértésben rendőrt is hívtak.

Később az Országos Választási Bizottság azért nem tárgyalta az ügyet, mert a 6 voks “nem hatott ki a végeredményre”. Amúgy a kérdéses szavazólapot érvényesnek fogadták el, azaz a “javítást” nem vették figyelembe. Sőt, a helyi jegyzőkönyv szerint, a bizottság elnöke rendőrségi feljelentést is kezdeményezett.

Mindezt tehát Tóth Endre osztotta meg közösségi oldalán, de arról nem írt, hogy állítólag két ellenzéki politikus is “ellenőrizni” akarta a szavazatszámlálást, ami szintén tilos. Staudt Mátéról és Kapitány Alexandráról van szó. A huszonkettő.hu-nak sikerült elérnie Dr. Tengölics Mártát, aki tagja volt a helyi választási bizottságnak, ő így elevenítette fel a történteket.

Az OEVK fideszes delegáltjaként dolgozó jogásznő egyértelműsítette lapunknak, hogy áprilisi 3-án Dél-Budán minden rendben zajlott. A fentebb leírtakról április 9-én értesültek az eredménymegállító bizottsági ülésen. Akkor kiderítették, hogy az ikszelgető hölgy nem pártdelegált volt. Dr. Tengölics Márta azt is egyértelműsítette a huszonkettő.hu-nak, hogy pártpolitikusok a szavazatszámláló helyiségekbe nem léphettek be. Ő azt valószínűsíti, hogy az ellenzéki képviselők “telefonon léphettek kapcsolatba a saját pártdelegáltjaikkal”. Ahogy fogalmazott a belépésről: “ezt sem az önkormányzat által delegált jegyzőkönyvvezető, sem az OEVB elnöke nem engedte volna meg”.

Olvasta már?