Egy akadály már eltűnt a BMTE jövő évi NB II-es szereplése elől

by gaalt994

Megszerezte a másodosztályban való szerepléshez szükséges licencet a Budafoki MTE labdarúgócsapata. Ez persze csak az érme bürokratikus oldala, ettől a pályán még kieshet a csapat, s akkor természetesen az NB III-ba kerül.

A licenckérelmek 2006-ban ivódtak be igazán a magyar futballköztudatba, amikor is a Ferencváros mellett több élvonalbeli csapatot is a másodosztályba száműzött az MLSZ illetékes bizottsága. Az ügyből pereskedés és hosszas jogi hercehurca lett az UEFA bevonásával. A zöld-fehérek háza táján sokan a korábbi újpesti vezetőedző, akkor éppen a szövetség elnökeként ténykedő Kisteleki István rosszindulatát sejtették a háttérben.

No, de mielőtt elmerülnénk a magyar futball újkorának történelmében, térjünk vissza a Budafokhoz, amelynek hasonló csapással immár biztos nem kell szembenéznie. A BMTE helyzete ráadásul már a tényleges küzdőtéren is biztató, a csapat hiába zárta pocsékul a szezon első kétharmadát, aktuális jó formájának köszönhetően jelenleg 38 ponttal a 14. a tabellán.

Csizmadia Csaba együttese 5 pont előnyt szorgoskodott össze a már éppen kieső helyen álló Budaörssel szemben, illetve 7-7 egység a fór a még rosszabbul álló Szolnok, és az idő közben a Pintér Attila-kártyát is megjátszó III. Kerület előtt.

Az idényből még öt forduló van hátra, melyek során a Budafok sorrendben a Soroksár, a Nyíregyháza, az Ajka, a Békéscsaba és a DVTK ellenfele lesz.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?