Jótékonysági aukció lesz a Klauzál Házban

by gaalt994

A befolyt összeget az ukrajnai menekültek megsegítésére ajánlják fel.

Első alkalommal szervezzük meg jótékonysági művészeti aukciónkat, melynek bevételét az ukrajnai menekültek javára ajánljuk fel – írja honlapján a Klauzál Ház, amely a „Segíts, hogy segíthessünk!” felhívás során az ARTÉR Művészeti Egyesülettel és az Ökumenikus Segélyszervezettel fogott össze.

A segíteni vágyóktól különböző kategóriákban várják a felajánlásokat: festményt, grafikát, ipar- és képzőművészeti alkotást, jegyzett porcelánt, étkészletet, népi iparművész tárgyakat, valamint kortárs alkotásokat is szívesen fogadnak. A felajánlott alkotásokról április 24-ig várják a fotókat és egy rövid leírást a kommunikacio@klauzalhaz.hu címre.

A fotók beérkezését követően művészettörténész és szakmai csoport bírálja el, hogy a tárgy bekerülhet-e az aukció művészeti szekciójába, a Klauzál Ház ezt követően veszi fel a kapcsolatot a beküldővel. A jótékonysági művészeti aukcióhoz csatlakoznak az Artér Művészeti Egyesület tagjai felajánlásukkal, kortárs művészeti alkotásaikkal.

A 2022. május 28 –án, szombaton 17 órakor a Klauzál Házban megrendezésre kerülő aukción az érdeklődők személyesen licitálhatnak a kikiáltott műalkotásokra, tárgyakra. Az aukcióra be nem került alkotásokból az árverés napján kirakodóvásárt szerveznek, ahol a tárgyakat meghatározott áron vásárolhatja meg az érdeklődő közönség.

A tárgyakról szóló katalógus, benne a kikiáltási árakkal még májusban megjelenik a Klauzál Ház honlapján. A helyszínen befolyt pénzösszeggel az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatják.

Olvasta már?