Szeretnél királylány vagy középkori lovag lenni egy valódi kastélyban Budán?

by ildikarakai

Lehetsz királylány, apród, vagy sárkányokat ölő középkori lovag. Kérd meg anyut, hogy szerezzen Neked egy tuti jelmezt, és egy impozáns lovasmenet élén vonulhatsz be egy valódi kastélyba Budán.

A II. kerületi Klebelsberg Kastély február 27-én vasárnap délután várja a kis lovagokat, huszárokat, Mátyás király fekete seregének katonáit, és persze a királylányokat és hercegkisasszonyokat.

A Polgári Művelődésért Alapítvány hívószavára a környékbeli lovasok összefogtak, és elhatározták, hogy hagyományt teremtenek és mostantól minden évben farsangi lovasfelvonulást rendeznek a magyar történelem és a hagyományőrzés jegyében. A történelmi és hagyományőrző ruhákba öltözött menet délután 3-kor indul a Gercse templomtól és bevonul a kastélyba, ahol meleg tea várja a gyerekeket, és forralt bor a szülőket – írja a MyBuda portál.

Február 27-én nemcsak a gyerekek pattanhatnak pónihátra, de a fiatalok is kipróbálhatják – akár egy fotó erejéig -, milyen érzés ülni a nyeregben egy olyan kastély udvarán, amely a nemzet egyik leghíresebb kultuszminiszterének lakhelye volt.

További részleteket IDE kattintva olvashatnak.

Olvasta már?