Tavaszi séta január második hétvégéjén

by szorenyi6104

Igazi tavaszt köszönthetett az, aki kisétált szombaton a Kopaszi gátra. Nem marad ez így sokáig, mutatjuk mire számíthat hétfőn.

A dél-budai Lágymányosi-öböl környéke szombaton szinte kizöldült. Képeink a Kopaszi-gátnál, pontosabban a BudaPartnál készültek.

Budapest itt elterülő tízhektáros szegletére Budafok-Tétényből is érdemes eljönni, a rendezett környéken sétálni vagy fotózni, esetleg a kettőt együtt nagyon érdemes.

A kérdés már csak az, hogy ezt a közeljövőben megtehetjük-e. Nos, hétfőn nem igazán. A meteorológia szolgálat szerint nyugat felől egyre nagyobb területen záródik a felhőtakaró. A csapadékzóna kelet felé terjeszkedik, több felé, több hullámban számíthatunk esőre, záporra (helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat).

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között várható.

Ami a következő szombatot illeti, közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Inkább a déli országrészben lehetnek hosszabb napos periódusok. Szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten néhol havas eső, hó is hullhat. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Olvasta már?