Több buszjáratot is érintenek a különböző budafoki karbantartási munkálatok

by gaalt994

A Savoyai Jenő téren ideiglenesen odébb helyezik a megállókat, míg a 141-es autóbusz szerdán terelt útvonalon közlekedik.

A Pannónia utcában a Horváth Hálózatépítő Kft. ELMŰ üzemzavar elhárítási munkálatokat végez. A Széchenyi utca torkolatában történő munkavégzés miatt 2021. március 3-án, szerdán 8:00 és 20:00 óra között a 141-es autóbusz ideiglenesen terelt útvonalon közlekedik Kelenföld vasútállomás felé – tájékoztat az önkormányzat honlapja.

Ez az útvonalváltoztatás konkrét megállóhelyet nem érint, azaz mindösszesen annyit jelent, hogy a Kelenföld vasútállomás felé tartó járatok máshogyan jutnak el az egyik megállóból a másikba, ám a fel- és leszállásra biztosított helyszín egyik esetben nem változik.

További ideiglenes változtatások lesznek érvényben a Savoyai Jenő téren, ahol viszont épp fordított a helyzet: az útvonal nem változik, a megálló elhelyezése viszont igen. Ennek oka, hogy a Budapest Közút péntekig bezárólag végzi el azokat a februárra tervezett járdajavítási munkálatokat, amelyekre múlt hónapban a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt nem volt módja.

Emiatt a Savoyai Jenő téren a megállóhelyeket 20 méterrel hátrébb helyezik mind az Újbuda, mind pedig a Városház tér irányába tartó járatok esetében.

Olvasta már?