A DK is támogatja a cigányzenekar befogadását

by gaalt994

Mint ismert, Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester felajánlotta segítségét a 100 Tagú Cigányzenekarnak, miután az együttes távozni kényszerült az általa korábban használt VII. kerületi ingatlanból. A XXII. kerületi önkormányzat ellenzéki képviselői levélben jelezték az ezzel kapcsolatos aggályaikat a polgármesternek, melyet Perlai Zoltán (Demokratikus Koalíció) az ő és hat további ellenzéki képviselő nevében juttatott el Karsaynak.

Perlai Zoltán ezzel kapcsolatos megkeresésünkre elmondta, hogy az említett levélben nem a 100 Tagú Cigányzenekar befogadásával kapcsolatban fogalmaztak meg ellenérveket, hanem a felajánlás módjával kapcsolatos ellenérzésüket fejezték ki. „Polgármester úr ugyanis – annak ellenére, hogy bár megkereső levelében jelezte, hogy a képviselők véleményének és támogatásának ismeretében kíván a felajánlással élni – a képviselői támogatások bevárása előtt egyszemélyben intézkedett, tárgyalt és hozott döntéseket” – fogalmazott a DK budafok-tétényi frakcióvezetője.

 „Válaszlevelünket annak ismeretében írtuk, hogy Erzsébetváros Önkormányzata és a kulturális szervezetek közötti egyeztetés folyamatos és előremutató, így a szervezetek elhelyezésében kerületünk közreműködésére és a felajánlott támogatásra nem lesz szükség. A tárgyalások sikertelensége – melynek okait nem ismerem – valóban új helyzetet teremtett – mondta Budafok-Háros és Budafok-Felsőváros körzet képviselője annak kapcsán, hogy levelük megírása után kiderült, hogy a 100 Tagú Cigányzenekar számára nem megfelelő a VII. kerület által felajánlott másik ingatlan.

„ A televízió ebben a helyzetben sem kérte a kerület támogatását, a Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas 100 tagú cigányzenekar ugyanakkor örömmel élt a felajánlott segítséggel, melyet természetesen jómagam és a Demokratikus Koalíció kerületi közössége nevében is jó szívvel tudunk támogatni” – összegzett Perlai Zoltán.

A párt XXII. kerületi frakciója örömmel vette Kásler Miklós ma reggeli bejelentését is, melyben az emberi erőforrások minisztere jelezte: „Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár így most azon dolgozik, hogy a nemzeti örökségünk szerves részét képező, a hagyományokat nemzedékről nemzedékre átadó cigányzenészek világhírű együttesének a jövője biztosítva legyen.”

Olvasta már?