Több száz liter fertőtlenítőt kaptak a kerületi óvodák

by gaalt994

A koronavírus-járvány elleni védekezés keretében a kormány a kerület minden óvodájának elküldte a soron következő fertőtlenítő csomagot.

A koronavírus-járvány második hulláma aggasztó méreteket öltött, tegnap Orbán Viktor miniszterelnök új kormányrendeleteket jelentett be, amelyek a köztéren való tartózkodás mellett főként a tömegrendezvények korlátozására fókuszálnak. Ilyen veszélyhelyzetben kiemelten fontos a közintézmények védelme is.

A kormány már korábban is nagy tételben bocsátott a köznevelési intézmények rendelkezésére különböző fertőtlenítőszereket és tisztítóeszközöket. Ennek részeként most a budafok-tétényi óvodák kaptak újabb szállítmányt az egészségvédelmi vegyszerekből.

A XXII. kerületi Egyesített Óvoda mind a tizenöt tagintézménye részesült a küldeményből, összesen több mint 360 liter fertőtlenítőszeren osztozhattak. A legtöbb a Mikrozid AF Liquid nevű, alkohol alapú, aldehidmentes gyorsfertőtlenítőből érkezett, ebből összesen 165 litert osztottak ki az óvodák között.

A járvány ideje alatt megnőtt a köznevelési intézmények számára biztosított fertőtlenítő eszközök jelentősége, korábban a kerületben egy általános iskolában szintén a kormánytól kapott felszereléssel végeztek „nagytakarítást”, miután egy diák pozitív COVID-tesztet produkált.

Olvasta már?