Váratlan helyről jött segítség: két új buszvárót kapott a kerület

by gaalt994

A Növény utcai megállópár buszváróinak telepítése a BKK és a főváros feladata lett volna, mégis a helyi reklámgazda oldotta meg a problémát.

Az őszi időjárás beköszöntével egyre hálátlanabb program lesz a busz- és villamosmegállókban történő várakozás. Noha az egyre szigorúbban ellenőrzött, a BKK-járatokon kötelezően viselendő szájmaszk az emberi test újabb felületét védi a hidegtől, hosszútávon nem fog megoldást jelenteni.

Ennek okán fontos a buszvárók kihelyezése az egyes megállókban, különösen azokban, amelyek forgalmas, széles utak mellett, nem szélvédett területen találhatóak. Ezek telepítése alapesetben a BKK, illetve a főváros feladata. Kerületünkben a budatétényi Növény utcai megállópár kapott új pavilonokat, ezeket viszont a reklámgazda Publimont Kft. helyezte ki, amely így megkezdheti a rajtuk lévő reklámfelületek értékesítését.

A nem szokványos eljárás ügyében az önkormányzathoz fordultunk, hogy megtudjuk, milyen nehézségeket jelentett a környékbeli utazóközönség igényeinek kiszolgálása.

„Élő koncessziós reklámgazda szerződésünk van a Publimont Kft.-vel, így a cég felajánlása nem jelentett plusz költséget az önkormányzatnak” – tudtuk meg a Polgármesteri Kabinettől. Az ügyben illetékes Gadácsi Miklós társadalompolitikai koordinátor hozzátette: „örülünk, hogy legalább a legkevésbé érintett felek, az önkormányzat és reklámgazdája partnerként tudták segíteni a lakosságot. Reményeink szerint a következőkben már az illetékes BKK és BKV fővárosi cégek oldják meg ezeket a feladatokat.”

Megkérdeztük Gadácsi Miklóst arról is, hogy a főváros részéről kaptak-e indoklást azt illetően, hogy a buszvárók kihelyezése miért nem történt meg az ilyenkor bevett módon, ő viszont arról informált minket, hogy nem érkezett hozzájuk ezzel kapcsolatos magyarázat.

Olvasta már?