Koronavírus: lépett a Helyi Operatív Törzs

by gaalt994

A szeptember 19-i tájékoztatón a legújabb kormányrendeletben szabályozott intézkedéseket is ismertették. Ezzel összhangban kerületünkben a Helyi Operatív Törzs is megtette a jelenleg szükséges lépéseket.

A koronavírus-járvány második hulláma új egészségvédelmi szabályozásokat követelt meg, ezeket korábban az erre szolgáló kormányzati portál már közölte. Ezzel összhangban Budafok-Tétényben a Helyi Operatív Törzs is lépett- olvasható a budafokteteny.hu-n. Az új intézkedések fókuszában a Polgármesteri Hivatal mellett az óvodák és a bölcsődék állnak.

A kerület jegyzője utasítást adott ki a Polgármesteri Hivatal részére, valamint elkészült a Pandémiás Terv, amely a járványidőszakra való felkészülés feladatait, a pandémiás időszak alatti hivatali működést szabályozza. Ezek alapján minden dolgozónak kötelező a szájat és orrot eltakaró eszköz, maszk, sál, kendő használata a folyosókon, a közösségi tereken, valamint az irodákon belül is, ha ott többen tartózkodnak. Amennyiben valaki a koronavírus tüneteit észleli magán, köteles azt azonnal jelezni felettesei felé, otthon maradni és az országos protokollnak megfelelően eljárni.

Rendezvények esetén kötelező a védőtávolság megtartása, ehhez igazodik a termek berendezése is, a folyosókat és közösségi tereket 2 óránként fertőtlenítik. A Polgármesteri Hivatalban szükség esetén biztosítják a tesztekkel történő szűrést a dolgozóknak. A hivatali dolgozók, valamint a kerületiek védelme érdekében arra kérik az ügyfeleket, hogy lehetőség szerint telefonon vagy elektronikusan intézzék ügyeiket. Ha erre nincs mód, az ügyintézés teljes ideje alatt kötelező a maszk viselése.

Az Egyesített Bölcsőde és az Egyesített Óvoda tagintézményei is megkapták az iránymutatást, amellyel biztonságosan megszervezhető a gyerekek ellátása. Az óvodához hasonlóan a bölcsődét is kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek látogathatja. A szülő köteles az intézményt értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés esete áll fenn, és ugyanez vonatkozik a dolgozókra is.

Amennyiben egy gyermeknél, vagy dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni, egyúttal értesíteni kell a háziorvost, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. A szülők számára a szabályok és korlátozások mind az óvodák, mind a bölcsődék esetében megtekinthető a vonatkozó honlapokon.

Olvasta már?