Új sebességmérő berendezéseket mutatott be a rendőrség

by lantai.oliver

Közbeszerzési eljárás keretében beszerzett 40 új sebességmérő berendezést mutatott be a rendőrség sajtótájékoztató keretében – írta a police.hu kedden.

Közleményükben hangsúlyozták, hogy a 4iG és a rendőrség együttműködésével közösen fejlesztett TraffiCapture TC-108 elsősorban a szolgálati gépkocsikból történő, mozgó ellenőrzések eszköze lesz, de állványra helyezett sebességmérőként is használható.
A készülékeket a mérésügyi hatóság hitelesítette, alkalmazásuk várhatóan 2023 júniusától kezdődik – írták.

Az új eszközökkel hosszú távon biztosítható lesz a mozgás közbeni sebességmérés technikai háttere.
A teljesen digitális, új eszközökbe több automatizmus került, az érintőképernyőjük levehető, elődjeiknél jobb képfelbontásúak – tették hozzá.

A Készenléti Rendőrségnél megtartott központi elméleti és gyakorlati oktatás keretében 40 mentort képeztek ki – tudatták.

Főkép: Budapest, 2023. május 16. Új sebességmérő berendezésen korábbi, tárolt felvétel látható a Készenléti Rendőrség fővárosi központjában az itt tartott sajtótájékoztató után 2023. május 16-án. A rendőrség 40 új sebességmérő készüléket szerzett be, amelyeket 2023 júniusától használnak, elsődlegesen a szolgálati gépkocsikból történő mozgó ellenőrzések eszközeiként. MTI/Lakatos Péter

Olvasta már?