Újabb BMTE-játékos igazolt Diósgyőrbe

by gaalt994

Korábbi játékosunk 23 budafoki NB I-es meccs után a másik kiesővel próbál majd visszajutni az élvonalba.

A Diósgyőr és a Budafok az elmúlt szezonban kéz a kézben búcsúzott az elsőosztálytól. A BMTE szép menetelés után pukkadt ki a végére, míg a borsodiak az elmúlt években rendre sokat tettek a másodosztályért, idén viszont annyi hátrányt szedtek össze a hajrára, hogy már a kései feltámadásuk sem menekítette meg őket.

A DVTK-t azonban a „páros kiesés” sem riasztja el attól, hogy riválisától igazoljon, Oláh Bálint után (aki egyébként az ő nevelésük) újabb Budafokról érkező játékost jelentettek be. Póser Dániel az NB I-es menetelés egyik kulcsembere volt, sokáig volt az első számú kapus, teljesítményére pedig nem lehetett panasz, fél távnál a szezon harmadik legjobb kapusának választották.

A szezon végére az MTK-tól kölcsönben lévő Bese Barnabás szorította ki, aki nagyszerűen védett, és hiába ő őrizte a hálót az év végi komoly vereségeknél is, az Újpest elleni parádéját bizonyára senki nem felejti el.

Visszatérve Póserre, a Diósgyőrnél bíznak a rutinjában, Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója (és korábbi vezetőedzője) így nyilatkozott róla: „Póser Dániel egyéni teljesítményét tekintve remek idényt tudhat maga mögött, hiszen a Budafok egyik erőssége volt. Kapusposzton szerettünk volna váltani, és a stábbal egyetértésben Póser Dánielre esett a választásunk. Dani már juttatott fel csapatot az élvonalba, hiszen ő védte a BMTE kapuját, amikor a másodosztályból sikerült fellépniük az NB I.-be.”

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?