Újra győzött a Budafok!

by lantai.oliver

Utoljára a 8. fordulóban, a Tiszakécske ellen tudtunk nyerni. Most újra sikerült megízlelnünk a győzelem ízét!

Vége a hosszú nyeretlenségi szériának

A labdarúgó NB II idei kiírásában egészen a 17. fordulóig kellett várni a budafoki szurkolóknak, hogy a szeptember 24-i utolsó győzelmünket követően újabb sikernek örülhessenek. A 8. fordulóban akkor a Tiszakécske ellen húztuk be a három pontot.

Vasvári Zoltán – Fotó: huszonketto.hu

Első félidő

A 17. fordulóban nyolc meccse tartó nyeretlenségi szériát sikerült megszakítania a Budafoki MTE gárdájának. Pedig mostani ellenfelünk a mérkőzést megelőzően hat hellyel előttünk állt a tabellán. Jól kezdtük a találkozót, s mindjárt a 11. percben sikerült megszereznünk az első találatot. Kocsistól kapott nagyszerű labdát Vasvári, aki élt a lehetőséggel, s ballal a kapu jobb oldalába juttatta a játékszert (1-0).

A 29. percben Kalmár majdnem megszerezte a második hazai gólt, de sajnos Kurdicsnak sikerült a gólvonalról felszabadítania. Az első félidő végén aztán jött a talán mindent eldöntő pillanat, amikor is a hazaiak kapusa a kiállítás sorsára jutott: Tóth előbb buktatta a kiugró Kovácsot, majd a tizenhatoson kívül megfogta a labdát. Bánhegyi állt be cserekapusként a Kazincbarcika hálója elé, s rögtön Kocsis ordító ziccerét védte.

Kovács Dávid – Fotó: huszonketto.hu

Második félidő

Az emberelőnyünkkel sokáig nem sikerült élni. A 88. percben azonban már Bánhegyi sem tudta megmenteni a góltól a Kazincbarcikát. Szerető lövését még kiütötte, de a kipattanó labdát Kovács a kapus feje felett átemelte, s megszerezte a második találatunkat (2-0). Még ezután is akadt izgalom, mert az utolsó percben a bíró büntetőt ítélt ellenünk Süttő lerántásáért, Gundel-Takács azonban könnyedén hárítani tudott.

Gundel-Takács Bence – Fotó: huszonketto.hu

Nagyszerű szülinapi ajándék

Ezzel a három ponttal sikerült megkapaszkodnunk a középmezőnyben, és átmenetileg feljöttünk a 7. helyre. Csapatkapitány-helyettesünk, Oláh Bálint szombaton lett 29 éves, ez a siker nagyszerű szülinapi ajándék számára!

Oláh Bálint – Fotó: huszonketto.hu

Következő találkozó

Idei utolsó találkozónkat szintén hazai pályán vívjuk. December 10-én 13 órai kezdettel a feljutásért harcoló Vasast fogadjuk. Nem lesz egyszerű az a meccs sem!

Főkép: huszonketto.hu

Olvasta már?