Uniós pénzből fejleszthetik az albertfalvai vasútállomást

by gaalt994

A folyamatban lévő közlekedési átszervezésből Budafok-Tétény is profitál majd.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, Vitézy Dávid a kormány szerdai határozatára hivatkozva azt írja: „a kormány 980 millió forint európai uniós támogatásban részesítette a hiányzó budapesti vasúti megállók előkészítésére indult projektünket.”

Azt már régóta tudni lehet, hogy Budafok-Tétény fontos szerepet kap a fővárosi és elővárosi közlekedés nagy volumenű átalakításában. Ebből a szomszédos kerületben, Újbudán lévő albertfalvai vasútállomás is kiveszi a részét, a vonatmegálló átalakításáról szóló terveket már el is készítették.

„A külső körvasút új megállóinak meghatározó lesz a szerepük abban, hogy az agglomerációs forgalom lebonyolítása mellett közvetlen kapcsolatot teremtsenek a külső kerületek és a belváros között” – írja Vitézy Dávid, aki szerint az átstrukturálás legnagyobb előnye, hogy ezáltal a belváros érintése nélkül lehet majd közösségi járművel közlekedni a külső kerületek között gyorsan, kényelmesen, és átszállás nélkül.

A bejelentés után a BFK lefolytatta a közbeszerzést és benyújtotta az uniós pályázatot, most pedig megindulhat a konkrét tervezési munka is.

Olvasta már?