Ünnepélyes pillanatok, vízilabda és sárdagasztás

by lantai.oliver

A Budafoki MTE idénybeli utolsó hazai mérkőzését a Soroksár gárdája ellen vívta. A pocsolya volt a legnyagyobb ellenfelünk.

„Borzasztóan sűrű volt a programunk az elmúlt hetekben, mérkőzés mérkőzést követett, amelynek csúcspontja természetesen a kupadöntő volt. Hosszú idő után viszont először készülhettünk a megszokott menetrend szerint, és szerencsére a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok, valamint a kevesebb játékpercet kapó futballisták is teljes értékű edzésmunkát végezhettek a héten. Nagy kihívás vár ránk, hiszen egy roppant erős Soroksár lesz az ellenfelünk, de megfelelően felkészülünk a riválisunkból, hiszen hazai pályán mindenképpen győzelemmel szeretnénk lezárni ezt a csoda szép idényt” – nyilatkozta az utolsó hazai találkozónk előtt Mátyus János vezetőedző.

A mérkőzést megelőzően ünnepélyes jeleneteknek lehettek szemtanúi a szurkolók. Filkor Attila, a BMTE jelenlegi sportigazgatója újra felvette a Budafok mezét a kezdőrúgás elvégzéséhez, s ezzel hivatalosan is visszavonult aktív pályafutásától.

Irreális időjárási körülmények fogadták a csapatokat. Vasárnap országszerte – így Budafokon is – szakadt egész nap az eső. A talaj csúszós volt, ami nagyon megnehezítette a szép játékot. Az első félidő a miénk volt, ennek ellenére most még a Vasas elleni kupamérkőzésen mesterhármast szerző Beke Péter sem tudott betalálni az ellenfél hálójába.

A második félidőt ellenfelünk kezdte jobban, azonban Volencsik fejesét Gundel-Takács védte, majd Jagodics mentett Lovrencsics próbálkozását követően.

A játékrész közepére átvettük az irányítást, de sajnos a szerencse nem állt mellettünk. A 65. percben Soltész eresztett meg 23 méterről egy lövést, ám a kapufa hárított. Beke szabadrúgása sem jutott el a kapuba. A 69. percben aztán olyan történt, ami nem sűrűn fordul elő: a gólvonalnál keletkezett tócsa hárított Csonka kapuba tartó gurításánál.

Gólt sajnos nem láthattak a mérkőzésre kilátogatók, küzdelmet annál többet.

Mátyus János a következőket nyilatkozta a mérkőzést követően: “Remek találkozó kerekedett a nehéz kondíciók ellenére is, úgy gondolom, hogy az első pillanattól kezdve mi uraltuk a játékot. Nem tudok szemrehányást tenni a játékosaimnak, hiszen több nagyszerű lehetőségünk is volt, egyszer a kapufa, egyszer pedig a tócsa akadályozta meg, hogy gólt szerezhessünk, de összességében semmiképpen sem lehetek elégedetlen.”

Főkép: Mátyus János a Diósgyőr elleni hazai mérkőzésen (2023)- Fotó: huszonketto.hu

Olvasta már?