A vadas vitte a prímet az idei sváb főzőversenyen

by nora.farmosi

Zenés, hagyományőrző sváb főzőversenyt rendezett a Budatétényi Polgári Kör a XX. Szent Mihály- napok keretében. Mesés receptek, ínycsiklandozó ízek. Mutatjuk a legjobbakat!

A Szent Mihály-naphoz kapcsolódóan immár 4. éve  rendezték meg a sváb főzőversenyt Budafok-Tétényben a Szent Mihály-kápolna mögötti füves területen. Ezen a rendezvényen aztán mindenkinek ott a helye: a nagymamától az ükunokáig bárki érkezhet!

Már dél tájékán elkezdtek gyülekezni az emberek, mindenki serényen készült. A körzet elég hamar megtelt a hagyományos sváb ételek illatával. Volt itt szalontüdő, ami egyébként a leghíresebb sváb étel, akadt tócsni, sokféle egytálétel, csülök, babpüré, vadas és egyéb nyalánkságok. Fiatalok, idősek, minden korosztály megmérettethette magát. Sürögtek-forogtak a  kezek, fogytak a húsok és a fűszerek, élménydús délutánon vagyunk túl, még az eső sem szegte senkinek a kedvét!

Négytagú zsűri értékelte végül a finomságokat, az idei évben a vadas vitte a prímet mindenkinél. Mi is megkóstoltuk, nagyon különleges volt.

Eredmények:

Harmadik helyezett : Klauzál Gábor és az Orsi klán csapata. Ételük: helyben sütött kolbász, tört burgonyával és mustárral.

Második helyezett: Szalamandra Örs. Ételük: szűzérme gombás szósszal és sült nudlival.

Első helyezett: A Feine Speise mit Liebe. Ételük: vadas marhapofából.

 Gratulálunk a nyerteseknek!

Olvasta már?