Három helyen kérhetünk segítséget az önkormányzattól a népszámláláshoz

by gaalt994

Október első felében lehet online íven megadni adatainkat a 2022-es népszámláláshoz. Az önkormányzat segít azoknak, akik kevésbé rutinosak az internet világában.

A 2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, melynek célja, hogy pontos és részletes képet kapjunk Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről.

Fontos tudni, hogy a népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azok összesített formában kerülnek nyilvánosságra, semmilyen módon nem összeköthetők a válaszadók személyével.

A népszámlálás 2022. október 1. és november 28. között zajlik, az első etapban, október 1-16. között az internetes önkitöltési időszakban a lakosok kizárólag interneten keresztül, önállóan, online tölthetik ki a népszámlálási kérdőíveket.

A budafok-tétényi önkormányzat szeretne a kerületi lakosok számára segítséget nyújtani ebben. Azt írják, céljuk, hogy megkönnyítsék az online kitöltést azok számára, akik kevésbé otthonosan mozognak az online térben.

Ez három helyszínen zajlik majd, az Általános Ipartestület székházában, a Klauzál Házban és a Cziffra Színtéren. A segítség mellett mindhárom intézményben eszközt is biztosítanak az érdeklődőknek az online ív sikeres kitöltéséhez.

Olvasta már?