Orbán Viktor a szankciók ellenére lát esélyt az ország erősödésére

by gaalt994

A magyar miniszterelnök leszögezte, a kormány nem adja fel nemzetstratégiai céljait.

A magyar országgyűlés őszi ülésszakának első plenáris ülésén napirend előtt szólalt fel Orbán Viktor. Magyarország miniszterelnöke számos témát érintett, egyebek mellett az orosz-ukrán háború, az Európai Unió Oroszország elleni szankciói és a magyar válságkezelés is szóba került.

“Magyarország ma erősebb, mint a kommunizmus bukása óta bármikor, és bár a szankciók súlyos károkat okoznak, van esély arra, hogy a kormány ebből a válságból is megerősödve hozza ki az országot” – fogalmazott Orbán.

A kormányfő azt mondta: a kormány “erős tempót diktál” majd a következő hónapokban. Jelezte, a kormány a következő két év válságkezelési időszakában sem adja fel nemzetstratégiai céljait, folytatja a közlekedési hálózatok fejlesztését, a családtámogatási programokat, a fejlesztésalapú gazdaság kiépítését, az egyetemfejlesztési programot, a haderő fejlesztését és a nemzetegyesítő programot.

Orbán azt ígérte: a családtámogatást tovább szélesítik, december elején alakítják ki a 2023-as költségvetés végleges formáját, és abban már új családtámogatási intézkedések is megjelennek majd. A miniszterelnök hangsúlyozta, a Brüsszellel fennálló viták ellenére Magyarország továbbra is az Európai Unió tagjaként képzeli el a jövőjét.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Olvasta már?