Változik a közösségi közlekedés a körforgalom építése miatt!

by dombteto

A budafoki körforgalom-építés következő üteme miatt augusztus 28-ától, hétfőtől ideiglenes forgalomkorlátozásokra és változásokra kell számítani a XXII. kerületben – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ. 

Az érintett közösségi közlekedési járatok – a 33-as, az 58-as, a 114-es, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 250-es, a 250B, valamint az éjszakai 941-es és 973-as autóbusz – előreláthatólag október közepéig módosított útvonalon járnak.

Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújítás zajlik a XXII. kerületben. A Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában zajló körforgalom-építés augusztus 28-án, hétfőn kezdődő üteme szükségszerűen forgalomkorlátozásokkal, illetve átmeneti változásokkal jár. 

A busszal közlekedők erre figyeljenek!

Augusztus 28-ától, hétfőtől:

• a Nagytétény felé közlekedő 33-as, 58-as, 114-es, 141-es, 158-as, 213-as, 214-es, 250-es, 250B, 941-es és 973-as autóbuszok a Donszky Árpád utca és a Tóth József utca között a Mária Terézia utcán járnak, nem érintik a Tóth József utcai megállót, helyette a Mária Terézia utcában ideiglenesen kialakított megállóhelyen állnak meg,

• a belváros felé közlekedő 33-as, 114-es, 213-as, 214-es és 973-as autóbusz Tóth József utcai megállója továbbra is ideiglenes helyén, a Nagytétényi úton található,

• a Városház tér felé haladó 58-as, 141-es, 158-as, 250-es, 250B és 941-es autóbuszok megváltozott útvonalon, a Tóth József utca helyett a Sörház utcán közlekednek, nem érintik a Komló utcai megállót, helyette a Ferenc utcában a Pannónia utca előtt, illetve a Sörház utcában a Pannónia utcánál és a Diófa utcai kereszteződésnél található ideiglenes megállókban állnak meg, a Tóth József utcai megállójuk pedig a Nagytétényi úton található.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével- ajánlja a BKK.

A beruházás során körforgalom épül a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, illetve megújul az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárút is, hogy gyorsabban és biztonságosabban lehessen a kerületben közlekedni.

A körforgalom építéséről és az emiatt várható közlekedési gondokról oldalunk is írt. Itt olvashatják!

Karsay Ferenc polgármester úr a vele készített interjúban elmondta, hogy kármentés folyik, és a Tóth József utcai körforgalommal kapcsolatban korábban egyetlen kérése volt a kerületnek, hogy ne essen nagy lezárás az iskolakezdésre…. “Az alapszerződés szerint 2023. július végére be kellett volna fejezni ezt az építkezést, aminek a 3 vagy 4 üteméből most kezdődik a 2. ütem. Most már azért szurkolunk, hogy a jelenleg mondott novemberi befejezés meglegyen”.  A teljes interjút itt olvashatják.

A BKK és a budafokteteny.hu a forgalmi változásokra is felhívja a figyelmet.

Olvasta már?