Mutatjuk, mire számíthatnak a kerületben közlekedők az iskolakezdéskor!

by nora.farmosi

Már tudható, mi vár ránk az utakon, így ideje rákészülni.

Az önkormányzat szórólapon jelentette be azt, amitől mindenki tartott: a Főváros csúszik a 6-os út befejezésével. Mivel a munkálatok az iskolakezdés alatt is folytatódnak majd, közlekedési káoszra kell felkészülniük a kerületieknek, ami sajnos a tömegközlekedéssel iskolába járókat is érinteni fogja.

Az önkormányzat többször kérte, hogy az iskolakezdést vegyék figyelembe az Fővárosi Önkormányzatnál, és ne essenek a munkálatok és a lezárások a legforgalmasabb időszakra, de a beruházó és a kivitelező ennek ellenére többször módosította a felújítások kezdését és végdátumát, ami most mindkét esetben belecsúszik az iskolakezdésbe.

Az önkormányzat már tájékoztatta a lakosságot a várható forgalmi helyzetekről egy szórólapon. Ez alapján november közepéig lesznek érvényben a közlekedési korlátozások.

A tervek alapján lezárják a Kossuth Lajos utca Tóth József utcai torkolatát, ezért a Kossuth Lajos utca Tóth József utca–Donszky utca közötti szakasza zsákutca lesz, amit a Mária Terézia utca kétirányúvá alakításával váltanak ki.

Fölfelé egyirányúsítják a Tóth József utcát, a lefelé tartók pedig a Sörház utcán tudják majd elérni a Nagytétényi utat. A közösségi közlekedés útvonalait és a buszmegállók helyét is módosítani fogják, új ideiglenes megállók létesülnek. Nehezebb lesz ezért megközelíteni az Árpád utcai iskolát, két fogyatékkal élőket gondozó intézményt, a Maci, illetve a Szivárvány Tagóvodát.

Karsay Ferenc polgármester arra kérte a lakosságot, hogy mindenki számoljon a várható torlódásokkal, és ha megoldható, akkor induljanak el korábban reggelente.

“Minden eszközzel igyekszünk segíteni a lakosoknak. Az önkormányzat forgalomtechnikai tervet készíttetett arra a területre, amelynek a forgalmi rendjét az építkezés befolyásolja, és ezt augusztus 15-én átadta a fővárosnak. Egyelőre nincs információnk arról, hogy az óvodákhoz és iskolákhoz közlekedő buszok útvonalát hogyan érintik a lezárások. A BKK-járatok útvonalainak módosításáról a BKK Info oldalán tájékozódhatnak.

Mindannyiunk érdeke, hogy a fővárosi cégek által végzett munkálatok minél előbb befejeződjenek. Közlekedjenek körültekintően, vigyázzunk magunkra és egymásra!” – írta a polgármester a tájékoztatóban.

Olvasta már?