Változik az 58-as és a 158-as busz útvonala

by gaalt994

Március 5-étől már az új menetrend érvényes.

Hosszabb útvonalon, a Jégmadár utca helyett a Balatoni út/Háros utca kereszteződéségig járnak az 58-as és a 158-as buszok 2022. március 5-étől – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel. A BKK közleménye szerint a vonalhosszabbítás annak köszönhető, hogy nemrégiben átadták a Balatoni út és a Háros utca új, körforgalmú csomópontját, így a helyszínen lehetőség nyílik a járművek fordulására.

Március 5-étől a Jégmadár utcánál a 141-es buszok megállójában lehet felszállni az 58-as és a 158-as buszokra – írták. Hozzátették: az útvonalak hosszabbításának köszönhetően könnyebbé válhatnak a környéken lakók mindennapjai, egyúttal javulnak Kőérberek, Erdődűlő és Budafok-Felsőváros közlekedési kapcsolatai.

Az 58-as busz a Móricz Zsigmond körteret, Újbuda központját, illetve a Kelenföld vasútállomást, a 158-as busz a Savoya Park bevásárlóközpontot köti össze a XXII. kerület kertvárosi részével. Az új Balatoni úti végállomásnál mindkét járat átszállási lehetőséget biztosít ezentúl a Budatétény és Kelenvölgy felé közlekedő 150-es buszokkal – írta a BKK.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?