Vereséggel búcsúzott a Promontor utca az NB I-től

by gaalt994

Idei utolsó hazai bajnokiján 1-0-s vereséget szenvedett a Pacsi Bálint megbízott vezetőedző irányította Budafok a Budapest Honvéd ellen. Ezzel a kispestiek bebiztosították bennmaradásukat, a Budafok mellett a Diósgyőr esett ki.

Kedves búcsúajándékot nyújtott a sors az élvonaltól búcsúzó Budafoknak, amely miután kiesése biztossá vált, utolsó hazai bajnokiját újra nézők előtt játszhatta. Az ellenfél az a Kispest volt, amelynek ezzel szemben nagyon is volt veszíteni-, na meg nyernivalója; egy győzelem a biztos bennmaradást jelentett volna a Honvéd számára.

Ez a különbség az összeállításokban is meglátszott, a vendégeknél Horváth Ferenc kitartott a múlt heti kezdőcsapat mellett, Pacsi Bálint megbízott vezetőedző viszont több helyen is változtatott. Lehetőséget kapott a harmadik számú hálóőr, Kovács Zoltán, valamint taktikai újdonságokat is láttunk, hiszen Takács Ronald csatárként, míg Medgyes Sinan balszélsőként próbálhatta ki magát.

A szeles budafoki délután tapogatózó első félidőt hozott, a Budafoknak semmi oka nem volt nekirontani az ellenfélnek, a Honvéd pedig nem akart ideje korán túl nagy rizikót vállalni. A vendégek közül Hidinek volt két kísérlete; egy távolról, egy valamivel közelebbről, az elsőt Kovács hárította, a második mellément.

A BMTE Ihrig-Farkas révén tudott kisebb zavart okozni, de Tujvel résen volt. A félidő hajrájára felpörögtek az események, ám sajnos ennek egy csúnya véres ütközés is a velejárója volt. Nagy Dominik és Margitics Andor fejeltek össze egy ívelésnél, mindkettőjüket ápolni kellett, de az ilyenkor használatos turbánnal mindketten folytatni tudták.

Az első játékrész vége előtt egy általános iskolai testnevelés órákat idéző pókfoci is lezajlott a budafoki kapu előtt, gól azonban nem lett belőle, mint ahogy Bőle zicceréből, amit amúgy lesnek is ítélt a partjelző. A félidőben 0-0.

Horváth Ferenc bizonyára nem osztogatta a dicséreteket az öltözőben, mert a Honvéd látványosan élesen jött ki a második félidőre. Az első percekben több helyzetet is kialakítottak a kispestiek, majd gólt is szereztek.

Egy szöglet utáni felszabadítást követően Aliji passzolt Mezghranihoz, aki jó 26-28 méterről egy laza igazítás után bődületesen nagy gólt szúrt a bal kapufa mellé. Kovács kapus mozdulni sem tudott, s talán igazságtalanul nézett kérdően a védőire, hiszen a lövés olyan remek ívben csapódott, hogy nem csoda, hogy nem sikerült blokkolni. 0-1.

A Budafok felpörögni nem tudott a bekapott gól után, de legalább ezúttal nem is esett össze. Pacsi Bálint együttese mezőnyben pariban volt a Honvéddal, Mezghrani szépségdíjas találatától eltekintve valóban 0-0 szagú meccs volt.

A Honvéd a vezetés birtokában finoman szólva sem feszült meg az újabb gólokért, ám tény, ami tény, a Budafok játékosai sem látogatták túl sokszor Tomás Tujvelt, a vendégek kapusát. Az utolsó pillanatokban még egy elsőre tizenegyesgyanús szituáció váltott ki felhördülést a Honvéd portáján, de a visszajátszásokon látszott, hogy Lovric teljesen szabályosan szerelte Husztit, aki inkább a fizika törvényei miatt repült nagyot.

A 4 perces hosszabbítás már nem tartogatott izgalmakat, a Promontor utcai stadion vereséggel vett búcsút egy – reméljük, minél rövidebb – időre az élvonaltól. Győzelmével a Budapest Honvéd bebiztosította jövő évi élvonalbeli tagságát.

Olvasta már?