Világbajnoki 7. helyet szerzett a 16 éves budafoki úszó

by gaalt994

Molnár Dóra boldogan nyilatkozott élete első egyéni vb-döntője után.

Molnár Dóra neve talán sok olvasoónknak ismerős lesz. A fiatal úszótehetségről akkor írtunk először, amikor a májusi országos bajnokságon sokkolta a mezőnyt, felkeltve a szövetségi kapitány figyelmét is. „Ha egy nevet kell mondanom, akkor Molnár Dóra. De igazából ő sem, mert voltak jelek, hogy kiválóan fog úszni” – válaszolta akkor Sós Csaba a legmeglepőbb eredményt firtató kérdésre.

A mindössze 16 esztendős Molnár Dóra a budapesti rendezésű világbajnokságon 200 méteres hátúszásban indult, valamint tagja volt a 4×100-as női gyorsváltónak is. Utóbbi számban Pádár Nikolett, Gyurinovics Fanni és az uszonyos úszásból „átnyergelő” Senánszky Petra oldalán papírformának megfelelő 8. helyen értek célba.

Egyéni számában szintén döntőt úszhatott, ahol ráadásul előznie is sikerült, apró szépséghiba, hogy éppen a másik magyar indulót, Burián Katalint szorította a 8. helyre. Molnár Dóra sikerének viszont nemcsak a budafokiak, de a magyar úszás jövőjéért szorítók is örülhetnek. A fiatal versenyző a verseny utáni interjúban azt mondta, elégedett az úszásával, ugyanakkor azt is megemlítette, hogy titkon el tudott volna képzelni még ennél is jobbat.

A 200 méteres női hátúszás versenyszámában egyébként az ausztrál Kaylee McKeown győzött 2:05.08-as idővel, mindössze négy századot verve az amerikai Phoebe Baconre, és közel két másodperccel megelőzve annak honfitársát, Rhyan White-ot. Molnár Dóra 2:10.08-at úszott, amely 29 századdal volt jobb a finálé után csalódottan értékelő Burián Katalin idejénél.

(KIemelt kép: MTI/Kovács Tamás)

Olvasta már?