Vitáztak a képviselők az Anna utcai óvoda épülete kapcsán, de a polgármester elégedett az eredménnyel

by gaalt994

Az intézmény épülete az egyház tulajdonába kerül, míg a telek az önkormányzaté marad.

„Mi történik az Anna utcai óvoda épületének átruházása kapcsán?” – kérdezte egy budafok-tétényi férfi Karsay Ferenctől a polgármester online fogadóóráján. A szóban forgó létesítmény a Halacska Református Óvoda egyik épülete, amelyet a Budafoki Református Egyházközség működtet közel 20 éve.

„Eljutottunk odáig, hogy műszakilag ezt az épületet jelentősen fel kell újítani. Eddig is közel 250 millió forintot fordítottak arra, hogy jobb körülmények között legyenek a gyerekek, legutóbb az elektromos rendszert és a tetőt újították fel. Ebben az önkormányzatunk is részt vett, általában úgy, hogy az egyház által pályázható forrásokhoz önrészt biztosítottunk.”

Most viszont egy nagyobb beruházás következik, amelyhez egyes pályázatok feltétele, hogy saját tulajdonban legyen az épület. „Ezért arra jutottunk, hogy az épületet térítésmentesen átadjuk az egyháznak, a telket viszont megtartjuk önkormányzati tulajdonban” – jelentette be a polgármester, aki szerint ez a megoldás mindkét fél részére megfelelő biztosíték.

A 20 éves szerződésről Karsay szerint nagy viták árán döntött a képviselő-testület. A megállapodás lényege, hogy az önkormányzat azzal a feltétellel adja át az épületet, hogy abban a jövőben is óvoda fog működni.

Olvasta már?