100 milliós rendkívüli támogatás a kerületi iskoláknak

by nora.farmosi

Karsay Ferenc a Facebook-oldalán jelentette be, hogy közvetlenül is támogatják az intézményeket.

A polgármester a tanév végi, budafok-tétényi oktatási konzultáció során meglátogatta a kerületi oktatási intézményeket és ott a tanárokkal egyeztetve felmérte a pedagógusi javaslatokat, és azt, hogy a tanintézmények miben szenvednek hiányt, milyen eszközökre lenne szükségük. Ennek eredményeként közvetlenül is segítik majd az iskolákat Budafok-Tétényben.

“A visszajelzések alapján úgy ítélem meg, hogy ezen a területen is segítséget kell nyújtanunk a kerületi iskoláknak, hiszen gyerekeink fejlődése mindennél fontosabb. A pedagógus kollégák megbecsülése mellett elengedhetetlenül fontosnak tartom az oktatási infrastruktúra biztosítását a kerületi iskolákban. Ezért a tanév végi személyes beszélgetéseken megfogalmazott pedagógusi javaslatokat nemcsak az oktatási kormányzat illetékeseinek juttattam el, hanem képviselő-testületünk elé terjesztem, hogy településünk is tegyen erőfeszítéseket az iskolai körülmények javításáért. Ezért a soron következő, szeptemberi testületi ülésen javaslatot teszek arra, hogy közvetlenül is támogassuk az intézményeket.

Nagyon különbözőek az igények, ezért kollégáimmal a napokban közösen felmérjük, mivel tudunk a legtöbbet segíteni az adott intézményre szabva. A keretösszeg 100 millió forint, melynek szétosztásakor elsősorban a tanulólétszámot vesszük alapul. De bírálati szempont lesz az is, hogy az adott iskolába járó gyerekek szülei közül minél többen támogassák az intézményvezetés által javasolt célokat. Olyan dolgokra akarunk támogatást adni, amelyek a lehető legtöbb gyereket és családot segítik majd. A rendelkezésre álló keretösszeget pályázat útján hívhatják le az iskolák.

Célkitűzésem, hogy minden gyermek érezze jól magát a helyi oktatási intézményekben, biztosítsuk számukra a lehető legjobb körülményeket” – írta a polgármester a Facebook-oldalán.

Olvasta már?