173 kilométert futott egyhuzamban a budafok-tétényi vasember

by szorenyi6104

78 nap alatt keresztül futotta Amerikát, 32 kört ment egyszerre a Margitszigeten – ilyen távokat teljesít Piringer László. A XXII. kerületben élő sportember egészen megdöbbentő kihívásra készül, amelynek során túlzás nélkül keresztbe kasul befutná egész Európát.

Amikor tavasszal 173 kilométert futott a Margitszigeten, csaknem ráfázott. Az áprilisi hidegben komoly teljesítmény volt a 24 óra alatt teljesíteni a 32 kört. Azt írta a lapunknak, hogy bár 17 évet élt Amerikában, Budafok-Tétény is a szívéhez nőtt. Úgy fogalmazott, “mindig is szerettem itt élni, és büszke tagja vagyok kerületi közösségünknek.”

Amikor fut, szívesen beszél emberekkel, gyerekekkel, hiszen ő jellemzően a távolságra megy, nem az időre. Így volt ez a Margitszigeten is, gyerekekkel beszélgetett a futása közben. Ilyenkor lelassít, sétál, de soha sem áll le.

Szívesen idézi fel a 2021-es nagy futását, amikor 78 nap alatt szelte át Amerikát, 5005 kilométert teljesítve. Akkor adományokat gyűjtött, amelynek a végén annyi jött össze, hogy “100 ezer gyereknek tudtam adni egy adag ételt.”

Piringer László célja, hogy motiváljon és reményt adjon az embereknek akár példamutatással, akár jótékonykodással. A közeljövőben pedig igen nagy fába tervezni vágni a fejszéjét: 44 nap alatt 44 maratont futna le 44 európai országban.

Ez a projekt azonban most egy kis időre háttérbe szorul, hiszen Lászlóra most még szeretett hobbijánál, a futásnál is fontosabb kihívások várnak. “A párommal babát várunk, így lelassult a projekt tervezése. Még nincs hivatalos dátum! Most a páromra kell koncentrálnom, most ő az első” – fogalmazott a Huszonkettőnek.

Szenvedélye azonban teljesen ezalatt sem tűnik el az életéből, a közeljövőben is sok budapesti kihívással készül, amelyekre szeretettel vár mindenkit, a részleteket közösségi oldalán fogja bejelenteni.

Olvasta már?