190 millió forint értékben kap új buszvárókat a kerület

by gaalt994

Összesen 50 helyen váltják fel új és szép utasvárók az idő koptatta régieket a XXII. kerületben. A kivitelező, a Publimont Kft. a kerülettel kötött rendszergazdai szerződés alapján modern utasvárókat telepít Budafok-Tétény területén. A létesítmények horganyzottak és szinterezettek lesznek, felületkezelésük kiállja az évek és az időjárás viszontagságait, akárcsak a már korábban telepítettek – ígérték.

A cégnek több évtizedes tapasztalata és az egész országra kiterjedő referenciái vannak ezen a téren, és nem csak a telepítést, de a takarítást, karbantartást is vállalta, terveik szerint az elavult várók lecserélésével nem csak a várakozás lesz komfortosabb, de a városkép is javul.

Néhány megállóhelyen közlekedésbiztonsági okokból oldalfal nélküli buszvárókat telepítenek, de ahol erre nincs szükség, ott hagyományos szerkezetű, szélárnyékot szolgáltató oldalpanellel ellátott várókat helyeznek el. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

A telepítési folyamatok közben, nagyjából annak felénél Karsay Ferencet is mikrofonvégre kaptuk. Budafok-Tétény polgármestere a Huszonkettő kérdésére elmondta, a fejlesztés minőségi változást jelent kerületünk életében, mert sokkal használhatóbb várakozóhelyek, illetve egy egységes kép alakul ki.

Olvasta már?