Újabb szemétkupac jelent meg a Tétényi-fennsíkon

by gaalt994

Az önkormányzat lakossági bejelentés útján értesült az újabb felháborító esetről. A hivatal már cselekedett is, a kupacot azóta elszállították.

Ismét rossz hír érkezett egy a kerületben komoly, de annál szomorúbb „hagyományokkal” rendelkező probléma kapcsán. Újabb szemétkupac keletkezett a Tétényi-fennsíkon, amely lakossági bejelentés útján jutott Budafok-Tétény önkormányzatának tudomására. „Ellenőriztük, és gyorsan regált az önkormányzat, már el is szállították a sittből és csomagolóanyagokból álló kupacot” – adott helyzetjelentést az ügyről Krieger Krisztina önkormányzati képviselő Karsay Ferenc polgármester legutóbbi online tájékoztatóján.

„Nagyon sajnálom, hogy sokan még mindig azt hiszik, az a legegyszerűbb megoldás, ha a zöldterületre dobják ki a hulladékot ahelyett, hogy a megfelelő helyre szállítanák el” – fogalmazott Krieger, hozzátéve, hogy a bejelentő azóta már köszönőlevelét is eljuttatta az önkormányzathoz a gyors intézkedés miatt.

„A Részvételi Költségvetés keretében jelentős összegeket fordítottunk a Tétényi-fennsík megtisztítására eddig is, illetve önkéntesek segítségével több száz konténer sittet és veszélyes hulladékot szedtünk össze és szállítottunk el, illetve kamerákat is kihelyeztünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk a hulladékok lerakását” – ismertette az önkormányzat korábbi erőfeszítéseit a képviselő.

„Intelligens ember nem szemetel, a többieknek pedig tilos” – idézte a régi mondást Krieger. „Kérem, hogy járjanak nyitott szemmel, nagyon nagy segítség az is, ha esetleg észrevesznek valakit, és sikerül felvételt készíteni erről. Megígérem, hogy az illetékes szervek utána fognak járni” – mondta a képviselő.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?