Közeleg az időközi választás Budafok-Tétényben

by gaalt994

A kerület 6-os számú választókörzetében az országgyűlésbe távozó Tóth Endre helyére választanak új képviselőt.

Július 31-én időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak Budafok-Tétény 6-os számú választókörzetében. A körzetnek április eleje óta nincs dedikált képviselője, hiszen a korábban itt megválasztott Tóth Endre országgyűlési képviselő lett. A Momentum politikusa az ellenzéki összefogás színeiben győzött a kormánypárti Németh Zsolttal szemben, így a törvényeknek megfelelően a budafok-tétényi önkormányzatban korábban megnyert mandátumáról lemondott.

A körzet két esélyes jelöltje Krieger Krisztina (Fidesz-KDNP), és Kapitány Alexandra (Momentum), őket első körben ebben a cikkünkben mutattuk be.

Krieger Krisztina első ízben 1998-ban nyert képviselői mandátumot a 6-os körzetben, azóta folyamatosan tagja az önkormányzati testületnek, ezalatt pedig 17 éven át volt a szóban forgó választókörzet delegáltja. Budafok-Tétény közösségi életébe még régebben, 1993-ban csatlakozott be, számos feladata és tevékenysége mellett például rendszeres társszervezője volt a kerületi szemétszedő akcióknak.

Kapitány Alexandra az ellenzék közös jelöltjeként mutatkozott be, lakókörnyezetében közösségszervezőként tevékenykedik. Saját bevallása szerint olyan irányt képvisel, amely a társadalmi párbeszédről, fejlődésről, valódi változásról, szakmai értékteremtésről és cselekvésről szól.

A 6-os számú választókörzetben több olyan probléma van, amelynek megoldása mindkét hölgynek célja, mindketten fontosnak tartják a környék közlekedésbiztonsági kérdéseinek rendezését, ahogyan a környezetvédelem is mindkettőjük számára fontos. Korábban Krieger Krisztinát és Kapitány Alexandrát is faggattuk motivációjukról, céljaikról, illetve arról, hogy szerintük mi jellemez egy jó önkormányzati képviselőt. Aki szeretné bővebben is megismerni a jelölteket, annak az ebből készült „páros” bemutatóanyagunkat ajánljuk.

Az időközi választásról Karsay Ferenc polgármester is beszélt legutóbbi online bejelentkezésén.

Olvasta már?