1956-os klasszikussal üzent Németh Zsolt az oroszoknak

by gaalt994

Egyértelműen foglalt állást az ukrajnai háborúról Németh Zsolt. Dél-Buda országgyűlési képviselőjelöltje egy, az 1956-os forradalom idején népszerűvé vált követelést írt ki a közösségi oldalára.

„Ruszkik haza! Legyen béke!” – írta ki Facebook-oldalára csütörtök este Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke, aki egyéniben indul az áprilisi országgyűlési választáson Dél-Budán. A Fidesz jelenleg is országgyűlési képviselőjeként dolgozó politikusa a posztját azzal egészítette ki, hogy „az egész világ érdeke a béke!”

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos állásfoglalásról szóló bejegyzés alatt cikkünk írásának pillanatában már közel háromezer hozzászólás van. A politikus követői változatos véleményükkel szinte a politikai meggyőződések egész skáláját felvonultatták, de megjelent a poszt alatt számos ellenzéki politikus is, Szabó Tímeától kezdve Márki-Zay Péteren át egészen a dél-budai körzetben Németh riválisaként induló Tóth Endréig.

Csütörtökön egyébként Novák Katalin, Magyarország leendő köztársasági elnöke szintén elhatárolódott a szomszédos országban zajló katonai támadásoktól. Ő saját posztjában azt írta: „… az Oroszországból indított háború (…) védhetetlen és megmagyarázhatatlan”.

Olvasta már?